Добредојдовте во Виртуелната берза!

Виртуелната берза претставува игра на знаење преку која учесниците стекнуваат искуство од областа на тргувањето со хартии од вредност. Виртуелната берза претставува симулација на вистинското тргување на Македонската берза, бидејќи со виртуелни пари се купуваат и продаваат вистински хартии од вредност што се тргуваат на Македонската берза. Покрај едукативниот карактер, оваа игра има за цел кај секој учесник да стимулира остварување на најголем профит при тргувањето во виртуелниот берзански свет. Воедно, учесниците во играта имаат можност да го вреднуваат своето вистинско портфолио остварено од тргувањето на Македонската берза.
Моментални резултати
Име и презимеВредност на ХВ во портфолиоПреостанати средстваВредност на портфолио
Мими Гавриловска598.410,00284,00598.694,00
Kristina Blazeska588.554,00151,00588.705,00
Maja Todorovska586.409,0012.098,00598.507,00
Aleksandar Stojanovski585.465,00171,00585.636,00
Вики Стоилкова585.415,0080,00585.495,00
Mila Nanevska573.395,002,00573.397,00
Сара Ристовска570.744,0095,00570.839,00
Ѓорѓи Бошначки566.386,0062,00566.448,00
Ангела Ангелова557.684,0096,00557.780,00
Anita Andonova557.058,006,00557.064,00
Teodora Mavrova553.952,0069,00554.021,00
Зуица Милчева553.498,0033,00553.531,00
Пеша Наумоска542.760,00742,00543.502,00
Спасе Велјанов538.368,0019,00538.387,00
Александар Пешов534.660,008.314,00542.974,00
Katerina Mijoska534.563,0059,00534.622,00
Kristina Jovanova533.352,0035,00533.387,00
Дарко Црвенковски527.662,00275,00527.937,00
Катеринам Шулеска527.007,0066,00527.073,00
Marko Sopchev523.623,0072,00523.695,00
Мирче Маринковиќ521.416,00435,00521.851,00
Shpresa520.461,0040,00520.501,00
Мила Тодосова519.451,00173,00519.624,00
Петар Силјановски519.210,005.229,00524.439,00
Ѓорѓи Спиркоски516.915,0053,00516.968,00
Катерина Калајџиевска516.503,00427,00516.930,00
Tanja Dimitrieva515.921,00479,00516.400,00
Aneta Tasova515.166,00309,00515.475,00
Ефтимија Димитрова513.793,0089,00513.882,00
Andrej Jordanoski513.056,00248,00513.304,00
Христијан Насевски513.022,001.335,00514.357,00
Трајче Шопоски512.325,00200,00512.525,00
Sanja Kostadinova511.077,00125,00511.202,00
Бојан Петровски510.836,00243,00511.079,00
Кристијан507.961,005.496,00513.457,00
Oliver Indov505.115,001.676,00506.791,00
Надица Корубиноска504.303,0070,00504.373,00
Aleksandra Chavkova501.091,00606,00501.697,00
Elena Stameska497.790,003.058,00500.848,00
Aleksandar Veleski496.742,005,00496.747,00
Marko Ralikj496.179,00203,00496.382,00
Mila Dimitrijevska496.023,002.385,00498.408,00
Кристина Николова495.538,00714,00496.252,00
Solunka Vargaljakova494.809,00909,00495.718,00
Љупка Минзилова494.730,00286,00495.016,00
Никола494.481,00462,00494.943,00
Глигор Бачев493.666,0019,00493.685,00
Emilija Jarkovska 492.923,0075,00492.998,00
Dimitar Funa488.575,00788,00489.363,00
Игор Каравилоски488.120,00241,00488.361,00
Stamena Cvetanova487.987,00159,00488.146,00
Филип Ристов487.130,003.193,00490.323,00
Филип Ристески486.671,00649,00487.320,00
Борче Толевски486.506,00264,00486.770,00
Angelina Klekovska486.377,004.989,00491.366,00
Marko Markovski485.664,005.739,00491.403,00
КирилК485.630,003.569,00489.199,00
goce pavlovski484.330,005.144,00489.474,00
Nikola T481.731,00503,00482.234,00
Marjan Andonov480.231,00737,00480.968,00
Александар Митрески479.390,0075,00479.465,00
Александар Димов479.080,009,00479.089,00
Ivan Pop Stojanov477.917,00259,00478.176,00
Ана Марија Јандреска474.230,0085.952,00560.182,00
Филип Ристов473.030,002.409,00475.439,00
Robert Mersovski472.886,0038.551,00511.437,00
Violeta Madzova471.450,0058,00471.508,00
Леонардо Галевски470.648,005.710,00476.358,00
Иван Кечев470.392,002.683,00473.075,00
Gordana Petrusheva470.134,00570,00470.704,00
Kostadin Manolev463.150,0016,00463.166,00
Milica Demerdzieva462.132,00104,00462.236,00
Виктор Василески461.656,0049.588,00511.244,00
Жарко Јованоски460.261,00300,00460.561,00
Blagica Miceva458.700,00785,00459.485,00
Daniela Vojneski456.797,00106,00456.903,00
Стефан Стојков455.400,0049.827,00505.227,00
Тоше Маневски454.680,0094,00454.774,00
Митко Огненоски454.058,009.441,00463.499,00
Anastasija Ivanova454.011,0065.815,00519.826,00
Tanja Stamenova450.534,00304,00450.838,00
Gavrilo Gavrilovski449.820,00176,00449.996,00
Виолета Стојкова449.610,0041.484,00491.094,00
Зоран Глигоријевски447.351,004.102,00451.453,00
Elena Ristova446.069,00219,00446.288,00
Z K445.944,005.218,00451.162,00
Марина Манџуковска Мицевска443.572,0089.027,00532.599,00
Катерина Маневска442.050,00101,00442.151,00
Георгиј Јанев440.986,0074.347,00515.333,00
Драги Василев440.472,003,00440.475,00
Makedonka Cukleva440.031,003,00440.034,00
Sanja Mihajlova 436.315,001.077,00437.392,00
Nasko Tomovski436.201,00370,00436.571,00
Јасмина Зијадиќ434.532,00128,00434.660,00
Цуклева Македонка433.514,00766,00434.280,00
Ирина Желева432.135,0088,00432.223,00
ljupka minzilova403.341,001.703,00405.044,00
Dragan Naumov399.827,00109.853,00509.680,00
Марко Караташев391.110,0056.570,00447.680,00
Zivanka Jovanova385.500,00110.748,00496.248,00
Ванчо Апостолски382.530,00649,00383.179,00
Коста Делов380.912,00127.254,00508.166,00
Dejan S370.125,00111.288,00481.413,00
Aleksandar Ajkoski329.872,00192.353,00522.225,00
Viktorija Kazikj313.680,00188.233,00501.913,00
Стивен Трајчевски290.990,00164.289,00455.279,00
Adriana Lekovska230.440,00267.534,00497.974,00
Igor Serafimovski165.040,00343.355,00508.395,00
Симона Спасовска143.630,00362.214,00505.844,00
Кристијан Крстевски124.687,00382.607,00507.294,00
Сашо Николовски78.225,00416.669,00494.894,00
Tance Micevski61.110,00425.568,00486.678,00
Сашо Кожески54.000,00449.402,00503.402,00
Riste Petrov50.238,00432.346,00482.584,00
Христијан Трајчевски4.116,00487.260,00491.376,00