Добредојдовте во Виртуелната берза!

Виртуелната берза претставува игра на знаење преку која учесниците стекнуваат искуство од областа на тргувањето со хартии од вредност. Виртуелната берза претставува симулација на вистинското тргување на Македонската берза, бидејќи со виртуелни пари се купуваат и продаваат вистински хартии од вредност што се тргуваат на Македонската берза. Покрај едукативниот карактер, оваа игра има за цел кај секој учесник да стимулира остварување на најголем профит при тргувањето во виртуелниот берзански свет. Воедно, учесниците во играта имаат можност да го вреднуваат своето вистинско портфолио остварено од тргувањето на Македонската берза.
Моментални резултати
Име и презимеВредност на ХВ во портфолиоПреостанати средстваВредност на портфолио
Aneta Tasova566,706.00203.00566,909.00
Александар Пешов551,660.008,314.00559,974.00
Andrej Jordanoski549,669.00248.00549,917.00
Elena Stameska547,548.005,096.00552,644.00
Oliver Indov541,405.001,676.00543,081.00
Ѓорѓи Спиркоски536,651.0053.00536,704.00
Мими Гавриловска536,110.00284.00536,394.00
Бојан Петровски535,450.0025.00535,475.00
Сара Ристовска534,132.0095.00534,227.00
Спасе Велјанов528,957.00628.00529,585.00
Nikola T527,275.00503.00527,778.00
Дарко Црвенковски525,340.00275.00525,615.00
Ѓорѓи Бошначки519,167.0062.00519,229.00
Вики Стоилкова519,063.00297.00519,360.00
Петар Силјановски518,485.005,229.00523,714.00
Mila Nanevska518,334.00797.00519,131.00
Филип Ристов517,688.001,349.00519,037.00
Katerina Mijoska517,447.0059.00517,506.00
Катеринам Шулеска515,167.0066.00515,233.00
Aleksandar Veleski512,379.001.00512,380.00
Игор Каравилоски511,940.00241.00512,181.00
Мила Тодосова511,425.00173.00511,598.00
Shpresa511,173.0040.00511,213.00
Филип Ристов509,965.00864.00510,829.00
Кристијан509,867.005,496.00515,363.00
goce pavlovski506,710.005,144.00511,854.00
Борче Толевски506,125.00264.00506,389.00
Филип Ристески503,107.00649.00503,756.00
Пеша Наумоска502,500.00742.00503,242.00
Кристина Николова502,175.0048.00502,223.00
Marko Markovski501,057.00845.00501,902.00
Marko Ralikj500,448.00203.00500,651.00
Тоше Маневски499,308.003,657.00502,965.00
Ефтимија Димитрова497,480.004,909.00502,389.00
Мирче Маринковиќ495,672.004,621.00500,293.00
Aleksandar Stojanovski495,545.00171.00495,716.00
Kristina Blazeska495,370.005,015.00500,385.00
Зуица Милчева493,917.00863.00494,780.00
Катерина Маневска493,336.0047.00493,383.00
Ирина Желева490,974.0088.00491,062.00
Sanja Kostadinova489,724.00125.00489,849.00
Ангела Ангелова489,039.0096.00489,135.00
Mila Dimitrijevska486,918.002,385.00489,303.00
Глигор Бачев486,413.00203.00486,616.00
Stamena Cvetanova486,259.00849.00487,108.00
Violeta Madzova485,914.0058.00485,972.00
Daniela Vojneski485,238.002,448.00487,686.00
Tanja Dimitrieva484,844.00479.00485,323.00
Solunka Vargaljakova484,480.00472.00484,952.00
Dimitar Funa483,737.00788.00484,525.00
Teodora Mavrova483,628.0012,273.00495,901.00
Христијан Насевски483,002.001,513.00484,515.00
Gavrilo Gavrilovski482,728.0030.00482,758.00
Ivan Pop Stojanov482,340.002,830.00485,170.00
Kostadin Manolev481,440.0016.00481,456.00
Sanja Mihajlova 480,591.001,077.00481,668.00
Z K477,914.005,218.00483,132.00
Elena Ristova477,346.00123.00477,469.00
Anita Andonova477,098.006.00477,104.00
Marjan Andonov475,399.00737.00476,136.00
Надица Корубиноска474,489.0070.00474,559.00
Александар Димов473,775.008,236.00482,011.00
Emilija Jarkovska 472,133.0016,230.00488,363.00
Blagica Miceva471,957.002,601.00474,558.00
Gordana Petrusheva470,362.00570.00470,932.00
Milica Demerdzieva469,804.00695.00470,499.00
Жарко Јованоски467,225.00300.00467,525.00
Maja Todorovska466,875.0043,713.00510,588.00
Зоран Глигоријевски465,584.004,102.00469,686.00
Виолета Стојкова465,031.0041,484.00506,515.00
Драги Василев464,615.003.00464,618.00
Цуклева Македонка463,634.0028,209.00491,843.00
ljupka minzilova463,176.001,988.00465,164.00
Јасмина Зијадиќ458,480.00128.00458,608.00
Христијан Трајчевски455,647.0029,976.00485,623.00
Tanja Stamenova453,760.0011,164.00464,924.00
Nasko Tomovski452,925.002,741.00455,666.00
Makedonka Cukleva443,381.00901.00444,282.00
Ана Марија Јандреска440,306.0085,952.00526,258.00
Ванчо Апостолски435,694.00649.00436,343.00
Марко Караташев433,551.0056,570.00490,121.00
Robert Mersovski431,250.0038,551.00469,801.00
Dejan S430,800.0072,928.00503,728.00
Anastasija Ivanova420,512.0065,815.00486,327.00
Марина Манџуковска Мицевска418,220.0089,027.00507,247.00
Aleksandra Chavkova393,360.0093,337.00486,697.00
Zivanka Jovanova380,000.00110,748.00490,748.00
Стивен Трајчевски324,330.00164,289.00488,619.00
Aleksandar Ajkoski321,300.00192,353.00513,653.00
Viktorija Kazikj311,920.00188,233.00500,153.00
Коста Делов308,688.00191,623.00500,311.00
Angelina Klekovska240,299.00255,978.00496,277.00
Kristina Jovanova226,817.00269,388.00496,205.00
Igor Serafimovski156,250.00343,355.00499,605.00
Adriana Lekovska99,460.00397,475.00496,935.00
Сашо Николовски78,000.00416,669.00494,669.00
Tance Micevski71,295.00425,568.00496,863.00
Nikola Georgievski62,384.00433,071.00495,455.00
Сашо Кожески54,600.00449,402.00504,002.00
Riste Petrov51,196.00432,346.00483,542.00