Добредојдовте во Виртуелната берза!

Виртуелната берза претставува игра на знаење преку која учесниците стекнуваат искуство од областа на тргувањето со хартии од вредност. Виртуелната берза претставува симулација на вистинското тргување на Македонската берза, бидејќи со виртуелни пари се купуваат и продаваат вистински хартии од вредност што се тргуваат на Македонската берза. Покрај едукативниот карактер, оваа игра има за цел кај секој учесник да стимулира остварување на најголем профит при тргувањето во виртуелниот берзански свет. Воедно, учесниците во играта имаат можност да го вреднуваат своето вистинско портфолио остварено од тргувањето на Македонската берза.
Пријавување
Корисник:  
Лозинка:  
 
Доколку не сте регистрирани!?
Регистрирај се
Моментални резултати
Име и презимеВредност на ХВ во портфолиоПреостанати средстваВредност на портфолио
Nikola T534,264.0086.00534,350.00
Александар Пешов527,420.008,314.00535,734.00
Трајче Шопоски519,120.00666.00519,786.00
Aneta Tasova518,490.003,084.00521,574.00
Мими Гавриловска517,646.00284.00517,930.00
Сара Ристовска514,424.0095.00514,519.00
Shpresa512,740.004,808.00517,548.00
Бојан Петровски512,120.003,482.00515,602.00
Спасе Велјанов512,010.00628.00512,638.00
Andrej Jordanoski511,354.00248.00511,602.00
Катеринам Шулеска510,336.0066.00510,402.00
  Winners    Losers    Turnover  
  More Data     1/21/2019